Nieuwenoord Motorrun wordt tourrit

De 36e Nieuwenoord motorrun gaan we in een andere vorm aanbieden.

De politie kan door aangescherpte veiligheidsprocedures van de overheid de motorrun niet meer begeleiden zoals ze dat voorgaande jaren deden. We kunnen dus niet meer als aaneengesloten stoet gaan rijden. Uiteraard zijn we de politie dankbaar dat zij 35 jaar met zoveel enthousiasme de motorrun hebben begeleid. Maar we gaan gelukkig door!

De Motorrun in andere vorm

Als Nieuwenoord Motorrun hebben we gezocht naar een manier waarop we toch een motorrun kunnen organiseren en de veiligheid kunnen waarborgen. En dat is gelukt!  Samen met Amerpoort hebben we besloten de motorrun als motortoerrit aan te bieden, waardoor we toch een mooie tocht kunnen aanbieden.

Mooi en veilig

We gaan nu rijden in kleine groepjes die druppelsgewijs van Nieuwenoord vertrekken om als gewone verkeersdeelnemers een vastgesteld rondje door de omgeving te rijden. Deze groepjes worden vergezeld door cliëntbegeleiders die meerijden op de zijspannen en (achter)op solomotoren. En door twee ordonnansen die de route en het tempo aangeven, er op toezien dat het groepje bij elkaar blijft en dat uiteraard de verkeersregels in acht worden genomen.

Twee groepen van elk tien zijspannen, ook weer onderverdeeld in groepen van vijf rijden de route in gezelschap van een A-verpleegkundige te motor. Daarin worden cliënten vervoerd die meer dan gemiddeld afhankelijk zijn van snelle medisch verpleegkundige interventies. Op die manier denken we weer een mooie en veilige run te kunnen organiseren.

We zien u graag 25 en 26 mei

De kern van de Nieuwenoord Motorrun; het delen van de passie voor motorrijden met enthousiastelingen die vanwege een (verstandelijke) beperking niet zelf kunnen rijden kunnen we hiermee behouden. Ook organiseren we op Nieuwenoord natuurlijk alle feesten die er elk jaar bij horen. Wij hebben er zin in en zien iedereen graag op zaterdag 25 of zondag 26 mei tijdens de 36Nieuwenoord Motorrun.

Namens de Baarnse Motorrun Vereniging
Alessandro Bizzaro
08 januari 2019